Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@08:13:42 GMT

۸۰ درصد بیماری صرع قابل کنترل است

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۴۶۱۲۸

۸۰ درصد بیماری صرع قابل کنترل است

دکتر علی اکبر رضایی روز پنجشنبه در نخستین همایش صرع با محوریت آموزش و پیشگیری در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه صرع ار بیماری‌های مغز و اعصاب است، گفت: این بیماری به صورت تشنج و با حواس‌پرتی بروز می‌کند و در مدت زمان کوتاه اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: صرع به ۲ دسته عمومی و فوکال تقسیم می‌شود و صرع‌ها همیشه توام با بیهوشی نیست و در برخی موارد با بعضی رفتارهای غیرعادی همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با برشمردن انواع صرع اضافه کرد: افراد مبتلا به صرع از اجتماع نباید دور شوند بنابراین باید با بهره‌گیری از آموزش‌های لازم و تقسیم‌بندی مشاغل اجازه نداد آنان از جامعه طرد شوند.

دکتر رضایی افزود: ممنوعیتی از نظر غذا برای این قبیل بیماران وجود ندارد اما صبحانه از وعده‌های ضروری برای آنان است.

وی انجام بسیاری از ورزش ها را با همراهی یک فرد دیگر بدون مانع دانست و گفت: با ورزش اعتماد به نفس به فرد دست می‌دهد هر چند بیمار باید با احتیاط و ملایمت ورزش ها را انجام دهد.

عضو انجمن‌ صرع تاکید کرد: فرد مبتلا به صرع می‌تواند ازدواج کند، بچه‌دار شود و فرزند خود را شیر دهد اما باید داروهای مصرفی آنها بررسی شود تا در صورت نیاز در دوران حاملگی این داروها تغییر یابد.

دکتر رضایی با یادآوری اینکه نباید داروها به طور ناگهانی قطع شود، اضافه کرد: هر داروی مصرفی عوارض خاص خود را دارد اما برای کنترل بیماری ناگزیر به تجویز دارو هستیم و باید با در نظر گرفتن همه مسایل تصمیم گیری شود.

مدیرعامل سازمان مردم نهاد صرع همدان با اشاره به روند شکل‌گیری انجمن صرع در این استان، شناساندن این بیماری را یکی اهداف این انجمن دانست و گفت: ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف در پیشبرد اهداف مقدس انجمن به ویژه در اطلاع رسانی برای ثبت‌نام از افراد مبتلا به صرع با این سازمان مردم نهاد همکاری کنند.

دکتر مجتبی خزایی با بیان اینکه از ۲ سال گذشته پیگیر تشکیل انجمن هستیم، هدف برگزاری این جلسه را شناخت بیماری برای کمک به بیماران و دیگر افراد جامعه عنوان کرد.

مدیرعامل سازمان مردم نهاد صرع همدان گفت: به منظور آگاهی از تعداد افراد درگیر با بیماری صرع واحد مشارکت‌های مردمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اقدام به ثبت‌نام از افراد مبتلا به این بیماری می کند.

دکتر خزایی با بیان اینکه رسالت انجمن موضوع آموزش، پیگیری و افزایش آگاهی مردم است؛ تحقق این هدف را مستلزم فراخوان‌های جمعی مانند این همایش دانست.

نورولوژیست اطفال و عضو انجمن صرع همدان نیز گفت: علت بیماری صرع به طور دقیق قابل شناسایی نیست و برخی عوامل موثر در این زمینه از جمله ژنتیک، بیماری‌های متابولیک و ضربه به سر است.

دکتر فیروزه حسینی با اشاره به اینکه تشنج‌ها در حدود ۸۰ درصد کودکان مبتلا به صرع با یک دارو کنترل می‌شود، گفت: این بیماران می‌توانند وارد دانشگاه و شاغل شوند حتی ازدواج کرده و صاحب فرزند شوند.

وی افزود: والدین باید در حمله تشنج آرام باشند چراکه حملات تشنج زیاد طول نمی‌کشد همچنین لازم است اشیا را از سر راه فرزندان دور کرده، او را به پهلو قرار دهند و مدت زمان حمله را یادداشت کرده و به اطلاع پزشک برسانند.

نورولوژیست اطفال و عضو انجمن صرع همدان تاکید کرد: حین حمله هیچ چیز در دهان بیمار نگذارید و سعی برای نگه داشتن او روی زمین نکنید اگر تنفس نمی‌کند تنفس دهان به دهان دهید و درصورتیکه تنفس دارد، احیا نکنید.

دکتر حسینی با بیان اینکه دعانویسی و داروهایی گیاهی درمان تشنج نیست، یادآور شد که اگر حمله صرع بیش از پنج دقیقه طول کشید با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید و اگر امکان پذیر است با تلفن همراه فیلم بگیرید تا پزشکان بهتر بتوانند نوع تشنج را تشخیص دهند.

وی گفت: تشنج‌های پرشی در بیشتر مواقع دیر تشخیص داده می‌شوند چون والدین فکر نمی‌کنند که این وضعیت یک نوع تشنج باشد.

نورولوژیست اطفال و عضو انجمن صرع همدان اضافه کرد: اطلاعات موجود در اینترنت در مورد عوارض داروهای ضدتشنج می‌توانند گمراه‌کننده باشد و باعث نگرانی شدید والدین شوند.

وی افزود: لازم است قبل از اتمام داروهای ضد تشنج داروها را تهیه کنند و داروهای ضد تشنج را زیر دست کودک نگذارید همچنین اگر کودکان به داروی تشنجی حساسیت داشتند به پزشک اطلاع دهید.

حسینی درباره چگونگی مدیریت تشنج در خواب نیز گفت: سنسورهایی وجود دارد که با حرکات کودک در خواب بوق می‌زنند همچنین برخی سنسورها به مچ دست بسته می‌شود اما در حال حاضر در شهرستان‌ها این سنسورها قابل دسترس نیست.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 شهادت سردار سلیمانی اعتماد به نفس دارو دانشگاه علوم پزشکی شیر والدین قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 شهادت سردار سلیمانی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۶۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز

مصطفی قمری وفا در صفحه ایکس نوشت:

«قطعا روند صعودی رشد نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ مسئله‌ای بس نگران کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیر‌های کلان اقتصای بوجود آورد.

حال که حدود دو سال از آن مقطع نگران کننده گذشته است، متغیر‌های پولی کشور در وضعیت نسبتاً پایداری قرار گرفته‌اند و آمار‌ها حاکی از تحقق اهداف بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و قرار گرفتن در محدوده‌های تعیین شده دارد.

مرور مسیر طی شده نشان دهنده آن است که نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و متعاقبا به ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.

ارقام فوق به خوبی بیانگر توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل رشد کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی در محدوده هدف تعیین شده برای سال ۱۴۰۱ (۳۰ درصد) و سال ۱۴۰۲ (۲۵ درصد) می‌باشد.

البته در سال ۱۴۰۳ نیز همچنان هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق استفاده از مجموعه ابزار‌های سیاست پولی از جمله کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها با قدرت بیشتری پیگیری خواهد شد و بر این اساس هدف رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه نوسان مثبت و منفی ۲ درصد در راستای دستیابی به هدف مهار تورم تا نقطه مطلوب و نیز کمک به رشد اقتصادی تعیین شده است.

لازم به ذکر است که در دوره اخیر، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به کنترل خلق پول بانک‌ها داشته و دستاورد مهم بدست آمده در زمینه کاهش رشد نقدینگی به طور مشخص از طریق تنظیم و اعمال جدی سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها حاصل شده است.

در این چارچوب، #بانک_مرکزی در راستای کنترل رشد خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری، در سال ۱۴۰۱ ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را تکمیل و اصلاح نمود و علاوه بر کنترل دارایی‌ها، کنترل بدهی‌های ترازنامه بانک‌ها (بویژه بانک‌های ناتراز و ناسالم) را در دستور کار قرار داد.

همچنین در سال۱۴۰۱ بانک مرکزی در جهت دستیابی به هدف رشد نقدینگی تعیین شده با پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری و جریمه بانک‌های متخلف از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی و همچنین افزایش ۰.۵ واحد درصدی نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری اقدامات موثری را در جهت کنترل و کاهش قدرت خلق پول بانک‌ها و در نهایت کاهش رشد نقدینگی انجام داد.

در دیماه سال ۱۴۰۲ نیز بانک مرکزی با هدف مدیریت رشد نقدینگی و اطمینان از تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با کنترل کل‌های پولی اقدام به افزایش ۰.۵ واحد درصدی سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری نمود.

با توجه به مطالب ذکر شده و بررسی آمار‌های مربوطه ملاحظه می‌شود که مدیریت رشد نقدینگی در اقتصادی کشور در دوره اخیر، در وضعیتی کاملا با ثبات و برخلاف ادعا‌های مطرح شده توسط برخی رسانه‌ها و افراد بوده است.»

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی